Klassieke Massage

Wat is Klassieke Massage
Massage is een van oorsprong Arabisch woord dat “onderzoekend aanraken” betekent. In de oudheid al werden massagetechnieken ingezet bij bepaalde klachten. Deze technieken worden ook tegenwoordig overal nog toegepast.
Technieken zoals effleureren, petrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren.
Om die reden heet de soort massage die gebruik maakt van die technieken “Klassieke Massage“ . Met de Klassieke Massage die ik beoefen, richt ik me op de behandeling van klachten.

Daarnaast zet ik Klassieke Massage in om de cliënt tot ontspanning te brengen. Mede vanuit die ontspanning werk ik klachtgericht.

Bij sport daarentegen is het doorgaans juist de bedoeling dat het lichaam moet worden voorbereid op actieve inzet. Dan worden bij uitstek de technieken van de Klassieke Massage ingezet die de spieren en het hele lichaam oppeppen en in gereedheid brengen voor actie.

Soms werk ik indien nodig vanuit de theorie van de Segmentale Massage waarbij ik de technieken van de Klassieke Massage inzet om klachtgericht te werken.
De Segmentale theorie heeft als uitgangspunt dat het lichaam (vanuit de allereerste embryonale vorming) is opgebouwd uit segmenten (metameren), zoals ruggenmerg, zenuwen, huid, spieren, botten. Er kunnen inwendig storingen ontstaan in de organen en functies van die organen of in spieren of spiergroepen. Massage op de juiste segmenten kan deze storingen verhelpen.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Klassieke Massage
In principe kunnen alle klachten waarbij de werking van de organen niet optimaal is via de Klassieke Massage behandeld worden.
Als de werking is verstoord door een defect aan een orgaan of een geconstateerde ziekte kan Klassieke Massage het defect of de ziekte niet verhelpen. In dat geval moet de cliënt contact op nemen met de (huis)arts of specialist.

Klassieke Massage is in het bijzonder geschikt bij klachten als:

. plaatselijke spanning in het spierweefsel
. hoge spiertonus
. pijn in schouder- en nek gebied
. stress
. slapeloosheid
. spijsverteringsproblemen
. hoofdpijn / migraine
. menstruatie klachten
. futloosheid
. aanhoudende vermoeidheid

Hoe ziet een behandeling Klassieke Massage eruit
Tijdens de behandeling ligt de cliënt op een massagetafel. Er kan een gedeeltelijke of een volledige lichaamsmassage worden uitgevoerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van (heerlijk geurende) oliën. Een zachte muziek zorgt ervoor dat de cliënt zich goed kan ontspannen.