Voetreflexologie

Wat is Voetreflexologie
Al heel lang geleden was men in landen als China, Japan en India bekend met het ervaringsgegeven dat behandeling van klachten via drukken op bepaalde plaatsen op het lichaam effectief werkte.

Diverse “drukpunt” methodes, zoals acupunctuur, acupressuur, shiatsu, zijn zo tot ontwikkeling gekomen.
Zo is ook een drukpunt methode voor de voeten tot ontwikkeling gekomen.

Hoe werkt Voetreflexologie
De verklarende gedachte achter de werking van de voet “drukpunt” massage is dat op de voetzool zones voorkomen die corresponderen met de organen in het lichaam. Door in het bijzonder op de betreffende zones te drukken en te masseren wordt het bijbehorende orgaan gestimuleerd.

Vanwege deze weerspiegeling van de ligging van de organen op de voetzool wordt deze drukpuntmassage ook aangeduid als Voetreflexologie.

Naast deze specifieke werking van de Voetreflexologie leert de ervaring dat een goede Voetreflexbehandeling een prima stimulans kan geven aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam om weer in balans te komen.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Voetreflexologie
In principe kunnen alle klachten waarbij de werking van de organen niet optimaal is via Voetreflexologie behandeld worden. Als de werking is verstoord door een defect aan een orgaan of een geconstateerde ziekte kan Voetreflexologie het defect of de ziekte niet verhelpen. In dat geval moet men contact op nemen met de (huis)arts of specialist.

Voetreflexologie is in het bijzonder geschikt bij klachten als:
. slapeloosheid
. spijsverteringsproblemen
. hoofdpijn / migraine
. menstruatie klachten
. futloosheid
. aanhoudende vermoeidheid

Hoe ziet een behandeling Voetreflexologie eruit
Tijdens de behandeling ligt de cliënt /patiënt op een massagetafel of zit in een stoel. Er wordt gebruik gemaakt van oliën waarmee de voeten en het onderbeen worden ingesmeerd.

Een zachte muziek zorgt ervoor dat de cliënt / patiënt zich goed kan ontspannen.