Wie is Divera

Sinds begin 2005 heb ik een eigen praktijk, eerst alleen voor Gezondheidsmassage, sinds begin 2018 ook voor Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerkster bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en bij ZonMW een organisatie voor Zorgonderzoek en Zorginnovatie in Den Haag.

Ik ben 12 jaar actief geweest in de plaatselijke politiek. Eerst als raadslid voor Castricum Kern (en) Gezond, daarna twee jaar als eenmansfractie voor Castricum Lokaal en als raadslid voor D66.
Op dit moment ben ik bestuurslid van de plaatselijke afdeling van D66 in Castricum.

Indertijd heb ik eens oriënterend een workshop “Massage” gevolgd. Daar raakte ik heel enthousiast over het fenomeen masseren. Ik ontdekte de ontspanning en de rust die het gaf, zowel om te masseren als ook om een massage te krijgen. Zo ben ik mij verder gaan verdiepen in Shiatsu en allerlei andere vormen van massage en ontdekte dat je met Shiatsu heel goed bepaalde klachten kunt verhelpen. Sindsdien heb ik diverse opleidingen op HBO niveau gevolgd.

Bij de Dutch Bodywork Academie heb ik het diploma Manueel Praktizijn behaald dat Shiatsu, Voetreflexologie, Klassieke Massage en Segmentale Massage omvat.

In 2017 heb ik de opleiding Acupunctuur met succes afgerond bij de Shenzhou Open University. Sindsdien houd ik me bezig met Traditionele Chinese Geneeskunde (waaronder ook Chinese Kruiden en Tuina vallen). In 2018 heb ik de opleiding Chinese patentformules bij Qing Bai afgerond. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot herborist; in die opleiding wordt het gebruik van Chinese kruiden gecombineerd met het gebruik van inheemse kruiden en wordt gewerkt vanuit de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Jaarlijks volg ik de nodige bijscholingen in mijn vak.

In mijn vrije tijd ga ik graag bij vrienden en familie langs. Voorts houd ik van boeken-kranten-tijdschriften lezen, bridgen, lange afstand wandelen, fietsen, films kijken, tuinieren, musea bezoeken. En om mijn conditie op peil te houden sport ik regelmatig.