Wie is Divera

Sinds begin 2005 heb ik een (parttime) eigen praktijk, eerst alleen voor Gezondheidsmassage, sinds begin 2018 ook voor Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerkster bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en bij ZonMW een organisatie voor Zorgonderzoek en Zorginnovatie in Den Haag.

Ik ben 12 jaar actief geweest in de plaatselijke politiek. Eerst als raadslid voor Castricum Kern (en) Gezond, daarna twee jaar als eenmansfractie voor Castricum Lokaal en als raadslid voor D66. Van 2018 tot 2022 was ik bestuurslid van de plaatselijke afdeling van D66 in Castricum. Op dit moment ben ik commissielid voor D66 in de gemeenteraad van Castricum.

Ik ben vrijwilliger voor de Stichting Welzijn Castricum bij het Thuis Administratie Project (TAP) en ik ben vrijwilliger voor Socius in Heemskerk, Beverwijk en Castricum bij het project Financiële Administratie Thuis (FAT). Ik begeleid en ondersteun mensen bij hun administratie en financiën.

Indertijd heb ik eens oriënterend een workshop “Massage” gevolgd. Daar raakte ik heel enthousiast over het fenomeen masseren. Ik ontdekte de ontspanning en de rust die het gaf, zowel om te masseren als ook om een massage te krijgen. Zo ben ik mij verder gaan verdiepen in Shiatsu en allerlei andere vormen van massage en ontdekte dat je met Shiatsu heel goed bepaalde klachten kunt verhelpen. Sindsdien heb ik diverse opleidingen op HBO niveau gevolgd.

Bij de Dutch Bodywork Academie heb ik het diploma Manueel Praktizijn behaald dat Shiatsu, Voetreflexologie, Klassieke Massage en Segmentale Massage omvat.

In 2017 heb ik de opleiding Acupunctuur met succes afgerond bij de Shenzhou Open University. Sindsdien houd ik me bezig met Traditionele Chinese Geneeskunde (waaronder ook Chinese Kruiden en Tuina vallen). In 2018 heb ik de opleiding Chinese patentformules bij Qing Bai afgerond. Daarna heb ik de opleiding tot herborist gevolgd bij de OHM Academy.

Jaarlijks volg ik de nodige bijscholingen in mijn vak.  Ik ben erkend door de Zorgverzekeraars als beoefenaar van de alternatieve geneeskunde.

In mijn vrije tijd ga ik graag bij vrienden en familie langs. Voorts houd ik van boeken-kranten-tijdschriften lezen, bridgen, lange afstand wandelen, fietsen, films kijken, tuinieren, musea bezoeken. En om mijn conditie op peil te houden sport ik regelmatig.

 

Divera Borsboom, Acupuncturist en Massagetherapeut